Недела, 18 Ное 2018
www.zfr.org.mk
ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ЗФР

Почитувани,

Оваа web страна е резултат на нашите напори на едно место да Ви ги понудиме сите релевантни информации, иницијативи, проекти и заложби поврзани со работата на Здружението. Овде може да ги најдете сите информации, закони и подзаконски акти. Искрено ги очекуваме Вашите забелешки, сугестии и коментари во функција на понатамошен развој и зајакнување на меѓусебната доверба и соработка. За сите дополнителни информации слободно контактирајте не на e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


Се надевам дека содржините на страницата ќе Ви го задржат Вашето внимание.

Со почит,
Извршен директор
 
Работилница: „Попис на средствата и нивните извори кај БК, ЕК, ЈУ, ЈП, ТД и други правни лица за известувачкиот период - 2018 година, како и даночниот третман на констатираните кусоци“

Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија следејќи ги активностите кои треба да бидат преземени во овој период, организира работилница на тема: „Попис на средствата и нивните извори кај буџетските корисници, единките корисници, јавните установи, јавните претпријатија, трговските друштва и други правни лица за известувачкиот период - 2018 година, како и даночниот третман на констатираните кусоци“ на 15 Ноември 2018 година (четврток), во хотел „Континентал“ - Скопје.

Сите учесници, покрај стандардниот материјал, ќе ја имаат единствената можност да добијат флеш меморија (USB) за изготвена процедура за начинот на вршење попис кај: БК и ЕК, ЈУ/ЈЗУ, ЈП, ТД и НВО; користење на службените моторни возила, начинот на постапување со парични средства во готово - благајна, начинот на користење на стоки и услуги кои имаат третман на дарови и репрезентација, доделување на ДЈН и чек листа за проверка на фактури/барање за плаќање.

Сите учесници ќе добијат Сертификат за учество на работилницата.

 
Најнови информации

 
КПУ обуки

Согласно со склучениот Договор меѓу Генералниот директорат при ИЦЦ НК на Република Македонија и Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија - Велес, Годишната програма за Континуирано професионално усовршување (КПУ) за 2018 година и одредбите на Законот за вршење на сметководоствени работи, Ве известуваме дека го утврдивме терминот за одржување на втората сесија за овластените сметководители и сметководители запишани во регистарот на ИСОС.

 
Понуда и порачка 2019

 
Цени на горивата
Период Цена на литар гориво Објавено во „Службен весник на РМ“ број
ЕУРОСУПЕР БС - 95 ЕУРОСУПЕР БС - 98 ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д - Е V)
18.09.2018 75,50 74,00 66,00 173/2018
16.10.2018 74,50 76,50 69,00 189/2018
30.10.2018 71,50 73,00 67,50 196/2018
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>

Страница 1 од 5

 


 

Порачка за 2019 година

 

НАРАЧАЈ ...

 


Примена на Законот за јавни набавки во пракса - III издание

 

 

 

Цена: 3950 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ... 


Прирачник за сметководство на буџетите и буџетските корисници

 

 


Цена: 2500 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ...


VNG International